Gjorde en fiskgryta ikväll som var väldigt god. Lätt men god. Sjukt bra att göra i storkok också och frysa in. Vill ni ha receptet? Ni får det, ni har inget val!
Fiskgryta med tomat
600 g torskfilé eller annan vit fisk (jag använde torsk!)
400 g krossade tomater
1 burk creme fraiche
Ca 12 färska champinjoner
1 röd paprika
1 gul lök
1 fiskbuljongtärning
salt
peppar
Gör såhär:
Skär grönsakerna i bitar och fräs i lite smör. Lägg i buljongtärningen och häll i de krossade tomaterna och creme fraichen. Låt koka i ca 10 minuter. Skär fisken i lite mindre bitar (typ kuber) och lägg ner fisken efter att "såsen" kokat klart. Låt sjuda i ca 3-4 minuter. Salta och peppra efter smak. Servera råris, quinoa eller bulgur till. (Jag hade råris).
Superenkelt och supergott! Lycka till!
Bilden är lånad från Google. Grytan såg ut ungefär såhär när den var klar!
1 kommentar:
Mamma brukar göra en nästan likadan, fast utan creme fraiche och med purjolök. Så har man pressad potatis till, sjukt gott :)
Skicka en kommentar