tisdag 1 november 2011

Tonfisk är toppen


Efter att jag storstädat lägenheten under förmiddagen blev jag hungrig på lunch. Och jag blev så fruktansvärt sugen på tonfiskröra! Länge sedan jag åt tonfisk över huvudtaget och tänkte att det är ju ett ypperligt tillfälle att få i sig fisk & omega-3.

Det fattades några ingredienser till röran så cyklade iväg till affären. Röran vart så galet god att jag typ dreglade när jag bara såg ingredienserna och kunde inte låta bli att smaka innan det var klart.

Detta måste ni bara pröva, ett perfekt, lite enklare, lunchalternativ när inspirationen tryter. Jag tycker själv att just luncher är bland det svåraste jag vet. Och kanske tråkigaste. Som oftast slutar med köpmat från stan, inte bra.

Tonfiskröra a la Anna
En burk tonisk i vatten
En rödlök
Ett kokt ägg
En halv burk lättkvarg/kesella
Citronmajonäs (går bra med vanlig också)
Salt
Peppar
Grovt bröd


Häll av vattnet från tonfisken, hacka löken, koka ägget så gulan blir hård. Blanda sedan tonfisken, hacka löken, ägget som du hackar när det kokat klart, en halv burk lättkvarg och sedan 1-2 msk majonäs. Salta och peppra efter smak. Lägg röran på brödskivorna och njut!

Jag köpte färskt grovt bröd från affären, men om man är superambitiös kan man ju alltid baka eget bröd! Ska jag nog göra nästa gång.

Detta är en proteinrik och jättegod röra som går lika bra med bröd (för mer kolhydrater) som utan. Mums!

1 kommentar:

saraekv sa...

tips! istället för att ha citronmajonäs så kan du ha vanlig majonäs och sen tillsätta en matsked söt senap istället, blir verkligen supergott! hih.