fredag 14 september 2012

Vad är NTC?

Hej!

Såg nu att jag  tidigare fått en förfrågan kring vad ett NTC-pass är och vart man hittar det. Jo, såhär är det.

NTC står för Nike Training Club och är Nikes egna app (till iPhone) med olika program som man kan välja att köra. Det finns 15-minutersprogram för den specifika muskelgruppen, till exempel mage, ben eller armar. Dessa 15-minutersprogram ligger under kategorin "Get Focused".

Sedan finns det 30- och 45-minutersprogram som ligger uppdelade i olika grader, beginner, intermediate och advanced. Dessa grader är baserade på hur mycket man i snitt tränar per vecka, men även om man tränar exempelvis 5 gånger i veckan och är advanced passar beginner-övningarna precis lika bra. Det handlar mer om övningarna svårighetsgrad, enklare övningar på beginner och lite mer krångliga på advanced om man nu ska förklara sig kort.

Som sagt, dessa 30- och 45 minuters program ligger blandade under kategorierna "Get Strong", "Get Lean" och "Get Toned". Där får man utifrån dagen välja vad man vill göra, vill man ha tyngre övningar väljer man exempelvis "Get Strong" eller vill man köra mer konditionsbaserad med lättare vikter väljer man en annan kategori. Det finns en kort info under varje kategori vad exakt man tränar.

Programmen löper på och det är på de längre programmen som man brukar få någon minuts vila. Men på de flesta 15-minuters programmen är det alltså 15-minuter hårdkörning, och tro det eller ej, man får en riktig genomkörare!

Varje övning visas med hjälp en liten film och du får alltså hjälp med hur du ska göra och hur övningarna går till. En supersmart app, som är gratis och kan användas av vem som helst!

Såhär ser den ut. Översta appen i appstore, sök på NTC.


Inga kommentarer: