söndag 7 december 2008

London

Haft det riktigt riktigt bra. Vädret har (!) varit förvånadsvärt bra. Klarblå himmel och sol varenda dag.

Vi kom till London på tisdagnatt, trötta som bara den. Men vi hittade till hotellet till sist. Klockan hann nog bli halv 2 på natten, engelsk tid. Alltså halv 3 svensk tid.

Dagen efter börjades med en engelsk frukost på hotellet. Sedan tog vi oss in till Baker Street och Madame Tussauds. Snacka om att dom har utvecklats sen jag var där för 10 år sedan. Riktigt kul var det. Sedan shoppade vi lite på Oxford Street och Regent Street. Oj, vilken storlek på Londons Topshop. Underbart! Blev lite kläder där och även på andra ställen.

Hittade ett par jättesnygga röda sidenpumps med en rosett i bak och en silvrig smal klack för 15 pund! Hur bra är inte det? Riktigt snygga. Dessa invigs på julafton :)

På kvällen tog vi en lång promenad längs Regent Street och slutade på Picadilly Circus. Vi gick sedan in på museumet "Ripleys, believe it or not!". Riktigt häftiga grejer där. Vi gick sedan till en italiensk restaurang och hade det jättemysigt.

På torsdagen bestämde vi oss för att besöka Europas Största (som en taxichafför sa) köpcenter, Westfield. Precis nybyggt, så det var några affärer som inte hade öppnat än. Där fanns allt man kan tänka sig. Det tog oss 7 timmar att gå runt hela, med vissa pauser då. Aldrig haft så ont i fötterna som efter den dagen. Blev lite kläder där, och lite julklappar.

Vi orkade inte ta oss till en restaurang på kvällen, så vi bestämde oss för att gå till affären och inhandla lite delikatesser, så som skinka, salami, ostar, champagne (såklart!), chips och annat. Jättemysig kväll.

På fredagen var det dags att ta sig hem. Men vi bestämde oss för att ta oss till Westminister först för att se Big Ben, ett måste. Vi tog tunnelbanan dit, tog några kort, och sedan började vi att ta oss ut till Stansted. Vi fick sitta och vänta ett tag på flygplatsen, men efter alla dagars gående så gjorde det ingenting.

Resan har varit jättemysig, och det har varit skönt att få komma bort en sväng mitt i allt. Julskyltningen måste ju nämnas också. Helt otroligt. Man blir nästan lite glad när man ser en ljusslinga sättas upp på ett hus i Sverige, men i London, det är som natt & dag. Varför kan inte Sverige lägga ner lite mer arbete för att få det mysigt?

Imorgon åker Kristoffer på kryssning. Jag hoppas självklart att alla får roligt, men lite nervös och orolig är jag. Men, det är jag det.

Inga kommentarer: