måndag 12 maj 2014

Den ohälsosamma hälsan?

Det är ganska intressant det här med hur det blivit med instagram. Det har liksom tagit över lite. Facebook används inte jätteflitigt längre, utan nu är det instagram som gäller, ja, jag är inte sen att haka på trenden. Med mina nu 1337 inlägg eller bilder så måste jag ju anse mig själv som ganska aktiv. Det är mycket träningsbilder, några selfies och kanske någon bild på något galej då och då! Man försöker visa sig från sina bästa sidor, alltid, såklart. När man ligger i sängen en söndag eftermiddag med en betongkeps som sitter som gjuten på huvudet så är man inte lika pigg på instagram. Nej, då låter man bli. Man ska visa sig från sin bästa sida.

Nåja, det jag skulle komma till är att allting är, och blir, bara mer och mer utseendefixerat och inte minst kroppsfixerat. Man ska visa upp sina resultat, visa upp sitt sexpack, visa vad man åstadkommit under en viss period för att sedan få feedback. Det är absolut inget fel i det, bekräftelse är det vi alla suktar efter hela tiden. Det handlar ju lika väl som att jag lägger upp en bild för att visa hur duktig jag är som varit och tränat, eller hur tjusigt jag klätt upp mig inför en fest. För att få bekräftelse från andra.

Det finns dock en sak som kan gå mig på nerverna gällande detta. Det är personer som väger typ 30 kg, lägger upp en bild på att de ska iväg och "bränna fett" eller köra "förbränningsträning". Alltså, va?! Ursäkta, men vad ska du bränna egentligen? Fler hjärnceller så att du blir ännu mer korkad? Det är så otroligt skrämmande att vissa inte har mer innanför pannbenet. Det kan handla om personer som har flera hundra följare och troligtvis är en förebild för många. Fruktansvärt! Man korsar sina fingrar och hoppas för guds skull att dessa personer inte påverkas av idioti.

Sen när blev hälsa ohälsosamt egentligen?Inga kommentarer: